Tűz a Wekerle telepen

Kispest

 

         2004. szeptember. 25-n délelőtt 11 óra után a XIX. Kerület Nádasdy utca 13. sz alatti épület tetőterében tűz keletkezett. A tűz során megsemmisült 2 önkormányzati tulajdonú lakás tetőszerkezete, valamint a tűz érintette a szomszédos magántulajdonú épület tetőszerkezetét is.

 

         A tűz oltását a Kispesti Tűzőrség tűzoltói hajtották végre. Az épület károsodására való tekintettel kérték a polgári védelem segítségét, a helyreállítási feladatok koordinálására, illetve a sérült lakások lakóinak elhelyezésével kapcsolatos ügyek intézésére.

        

         A polgári védelem helyi vezetője riasztotta az Önkormányzat Műszaki és Lakásügyi csoportjának vezetőjét, valamint a XIX. Ker VAMÜSZ igazgató helyettesét.

 

         A kerületi polgári védelem a  - kerületi OBI Áruház  segítségével, aki utólagos elszámolással azonnal védőfóliát biztosított a tető befedéséhez- a kispesti Tűzőrség tűzoltóinak közreműködésével a tetőszerkezetet fóliával borítatta be a további károk megelőzésére.

 

         A Fővárosi Önkormányzat Mérnökügyeletének szakvéleménye alapján az épület statikailag nem sérült, így további bentlakásra alkalmas. A bent lakók megkérdezése alapján elhelyezési igény nem merült fel.

        

         Az elsődleges kárelhárítási munkálatokhoz konténert rendeltünk, illetve az önkormányzati és a magántulajdonú épület esetében is az érintett biztosítók értesítve lettek.

 

         Az önkormányzat részéről a kárelhárítási munkálatokat megtekintette Steinerné Dr. Török Katalin polgármester, Vinczek Győrgy alpolgármester, és Cserny Sándor önkormányzati képviselő.

        

         A kárfelszámolás a helyreállítással együtt hétfőn folytatódik.

 

 

 

 

        

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                     Szilágyi István

                                                                                                                                                                                                    

                                     

 

vissza