Törzsfelkészítés

 – SEVESO II -  gyakorlat - elméleti katasztrófavédelmi foglalkozás

A kispesti polgári védelem éves munkatervének megfelelően ötödik alkalommal katasztrófavédelmi törzsfoglalkozást tartott 2008. november 6. –n . A törzsfoglalkozás fő tartalma a katasztrófavédelmi kommunikáció volt, melyet vendégünk Dobson Tibor tűzoltó ezredes, az ÖM. OKF szóvivője tartott. A foglalkozáson ebben az évben első alkalommal részt vettek az írott és elektronikus média képviselői is.  A kommunikációs felkészítés után, egy vegyi baleset felszámolásának polgári védelmi feladatait vette át a törzs. A jövő héten megtartandó gyakorlati törzsmunka feladatainak elemzéséből csak az idő és a hely hiányzott. Ezt sem a gyakorlatvezető sem a szakmai irányítást végző kirendeltség-vezető nem árulta el. A törzsgyakorlás a végrehajtás során össze lesz kapcsolva az elkészített Prevenciós Programok gyakorlásával is.

A gyakorlat során az önkormányzati törzsnek meg kell határozni a kapott adatok alapján a veszélyeztetett terület nagyságát, a területen lakók körülbelüli létszámát, befogadási adatokat. A rendőrség, tűzoltóság szakterületüknek megfelelő feladatát, együttműködésüket a mentés során. Lakossági tájékoztatót kell a kommunikációs vezetőnek összeállítani.

A felkészítést, illetve a gyakorlat végrehajtását ebben az évben is Vinczek Győrgy alpolgármester úr irányítja, szakmai segítséget Szilágyi István alezredes nyújt részére.

20081106632.jpg

20081106633.jpg

20081106635.jpg

20081106636.jpg

20081106634.jpg


vissza