Csőtörés után

Ma délelőttre helyre állt a rend a hétfő esti csőtörést követően az Eötvös utcában. Az iskola és a bölcsőde működésében nem okozott kárt a víztömeg. A kora reggeli órákban a vízszolgáltatás is megindult az intézményekben és a környező lakóépületekben.

Csőtörés után

Már csak az iskola melletti hatalmas kráter és a munkagép emlékeztet a kedd esti csőtörésre az Eötvös utcában. Az intézmény és a közeli bölcsőde pincéje még száradásra vár.
A ma délelőtt tartott helyszíni szemle alátámasztotta a statikus szakvéleményt: sem az iskola, sem a bölcsőde épületében nem keletkezett kár. Gajda Péter alpolgármester, aki Szilágyi István polgári védelmi parancsnok és Nagy Péter , a Művelődési, Egészségügyi és Sport Iroda vezetője társaságában tekintette meg a helyszínt, elmondta: megnyugtató az is, hogy az előző este betört víz az intézmények működésében sem okozott fennakadást, a tanítás rendben megkezdődött, a bölcsőde is fogadhatta a kisgyermekeket.
Az Eötvös utcában hétfőn a késő délutáni órákban törött el egy 200 milliméter átmérőjű víznyomócső. A mintegy 1200 köbméternyi víztömeg az iskola és a szomszédos bölcsőde pincéjét öntötte el. Szilágyi őrnagytól megtudtuk: a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság 3-as szintű riasztás alapján vonult ki a helyszínre és hajtotta végre a műszaki mentést. A XIX., IX., XXI., XX., XVII. kerületi tűzőrségek közel ötven tűzoltója 10 nagy teljesítményű szivattyúval dolgozott a vízkár elhárításán. A polgári védelem koordinációs feladatokat látott el a műszaki mentés során a tűzoltóság és az önkormányzat vezetése között. A csőtörés következtében háromszáz lakásban szünetelt az ivóvízellátás, az éjszakai órákban a vizet lajtos kocsikkal szállították a helyszínre. A vízszolgáltatás a lakóépületekben és az iskolában reggel 5 órára, a bölcsődében és az óvodában reggel 7 órára állt helyre.

Forrás: www.kispest.hu


vissza